MFK's prov & utställningar 2007

  Sälen 14-15 april (fjällprov)
 Garpenberg 9 juni (utställning & KM-apport)
  Älvdalen 25-26 augusti (skogsprov)
  Långtora 15-16 september (fältprov)
  Kaptensgården 27-28 oktober (fältprov)
Dylta 3-4 november (fälltprov)

Domare Aage Olausenhar. Foto Peo SjökvistSälenprovet 14-15 april 2007


Lördag 14/4

1 ukl Hp BJÖRNÅNS B CAGIVA, Äg/för Ulf Johansson

1 ukl TARA, Äg/för John Stennrud

2 ökl MYRHEDENS H-HILL, Äg/för Anders AlmlöfSöndag 15/4

1 ukl Hp IDREFJÄLLENS ZÄTA, Äg/för Benny Staffansson

3 ukl TARA, Äg/för John Stennrud


PROVETS UNGHUND: Tara, Ägare & förare John Stennrud
PROVETS ÖPPENKLASSHUND: Myrhedens H-Hill, Ägare & förare Anders Almlöf
PROVETS SEGRARKLASSHUND: Chriwalls Andy, Ägare & förare Christer Walleby

Stort Tack till Krister Ornby och Stefan Nordin
för att de på ett suveränt sätt tog hand om Sälenprovet
/ tackar MFKs styrelse


foto: Peo Sjökvist
Bästa unghund Tara 1+3 ukl med John Stenrud och
bästa öppenklassare Myrhedens H Hill med Anders Almlöv 2 ökl.
Foto Peo Sjökvist

foto: Peo Sjökvist
Pris för provets bästa unghund gst Tara 1+3 ukl till förare John Stensrud
utdelat av provledare Stefan Nordin flankerad av kommisarie Christer
Ornby (t.v.) och domare Bengt Persson (t.h.). Foto Peo Sjökvist

foto: Peo Sjökvist
Benny Staffansson får ta emot pris för sin gst Idrefjällens Zäta
som tog 1 ukl Hp. Foto Peo Sjökvist

foto: Stefan Nordin
Ulf Johansson & Björnåns B Cagiva vilar lunch. Foto Stefan Nordin

foto: Peo Sjökvist
Janne Tano med hundar. Foto Peo Sjökvist


Christer & Björn, bästa sökare i nämnd ordning med Patrik Westling
som markledare och Rossie Olsson som förde sin hund för första
gången med bravur. Foto Peo Sjökvist


Uppåt

UKL 07 04 14
Domare: Ulf Fryk
Markledare: Patrik Westling
Mark: Hemfjället. Förhållanden: Varmt och soligt, före med genomslag efter ett par timmar på morgonen. Fågeltillgång: tyvärr få fåglar under dagen.

EST Åshamras Diva S39546/2005 äg o för Richard Brännström, Sundsvall
Diva söker i godtagbar fart och stil. Godtagbart helhetsintryck. Har en del stopp och intresserar sig för markvittring och löpor. Diva har en stark markering som hon löser själv. Störs under ett släpp av sin partner och blir efterhand allt mer trött och oinspirerad. Drages av föraren. Släpptid: 25 min. Pris: 0 ukl.

GST Idrefjällens Zasha S19029/2006 äg o för Trond Gjestvang, Eidsvoll
Zasha söker i godtagbar fart och stil. En ung tik som ger ett oerfaret intryck med en del stopp i sitt sök. Får under dagen sina chanser i flera släpp men det tunga föret tar ut sin rätt och Zasha blir till slut allt för oinspirerad för att fortsätta. Släpptid: 35 min. Pris: 0 ukl.

GST Idrefjällens Zamba S19020/2006 äg o för Stefan Nordin, Idre
En ung tik med mycket bra fart och stil - stark jaktlust. Formatet är stort, dock ger utnyttjandet av mark och vind ett planlöst intryck. Lite egenrådig. Zamba är en uthållig och stark hund som får många släpp i dagens tunga före utan att komma för fågel. Trevlig att se. Släpptid: 70 min. Pris: 0 ukl.

PT Holmstas Sissi S40931/2005 äg Patrik Westling, Transtrand, för Ewa Alfredsson
Sissi söker i godtagbar fart och stil med lågt huvud. Har en del stopp i marken och verkar allmänt hämmad av det tunga föret. Stöter en ripa i sidvind, är lite orolig men lugnas acceptabelt. Sissi blir efter hand allt mer påverkad av det tunga föret och slutar sedan jaga. Släpptid: 35 min. Pris: 0 ukl.

GST Tara N11114/06 äg Tone Aaserud Stenrud, Fenstad, för John Asbjörn Stenrud
Tara söker i mycket bra fart och stil i god kontakt med sin förare. Aktionen är trevlig och hon ligger bra på vinden. Revierar bra. Tar stånd mot grandunge, reser villigt på order utan att påvisa fågel. I sitt tredje släpp mattas tempot en aning. Fäster stånd mot gran, reser villigt och precist ett tiotal meter och får en löpande ripa på vingarna. Låter sig lugnas i flog och skott. En riktigt bra fågeltagning av en ung hund. Släpptid: 35 min. Pris: 1 ukl.

EST Sydvindens Stoja S56456/2005 äg o för Anders Hedén, Orsa
Utmärkt fart och stil. Stort, öppet sök. Stoja har stor jaktlust och en fin snärtig aktion men ger ett perifiert och kontaktlöst intryck. Blir borta efter släpptidens utgång. Finnes i stånd, reser tveksamt mot granar men har inte kontakt med fågeln som löpt undan. Får rejält med släpptid under dagen. Med mer ordnat söksupplägg och styrning kan Stoja bli en riktigt trevlig hund. Släpptid: 70 min. Pris: 0 ukl.

EST Björnåns B Aprilia S22091/2006 äg o för Anders Larsson, Orsa
Aprilia är en ung tik med mycket bra fart och stil som är på jaktprov för första gången. Har ett planlöst sök men jaktlusten och gnistan är stor. Mark- och vindutnyttjandet är ungdomligt och orutinerat. En tik som har format och visar mycket bra uthållighet dagen igenom under många släpp, trots tungt före. Har en chans på fågel under dagen. Släpptid: 65 min. Pris: 0 ukl.

PT J Holmstas Saga S40935/2005 äg o för Bengt Öström, Fjärdhundra
Söker i godtagbar fart och stil. Saga går med lite lågt huvud och blir då och då upptagen av markvittring. Slår inte ut ordentligt på vind idag utan blir småskuren i formatet vilket också föraren noterar och försöker styra ut sin hund. Har en upplagd chans på fågel i bra vind. Släpptid: 45 min. Pris: 0 ukl.

PH Black Luckys Zlatan S45519/2006 äg o för Lars Hansson, Malung
En något omogen ung hane med visst intresse för partner. Har bra fart och stil när han är koncentrerad på jakten. Inleder trevande men kommer sig sedan lite mer ut i sök och då ser det bättre ut med rejälare slag. Zlatan har sett över dagen växlande intensitet och koncentration. Har en chans på fågel. Släpptid: 45 min. Pris: 0 ukl.

PH Zorro S16429/2006 äg o för Sigvard Eklund, Särna
Zorro söker i bra fart och stil, har bra format. Försöker använda vinden och söker i god kontakt med sin förare. Är tidvis lite okoncentrerad och enstaka gånger upptagen av partner men jobbar på för det mesta. Zorro ger ett bra men lite omoget helhetsintryck. Tröttnar, som många andra unghundar, i det tunga föret. Släpptid: 35 min. Pris: 0 ukl.

ESH Ödebygdens I Isac S25604/2006 äg o för Per-Olov Persson, Älvdalen
Isac söker i godtagbar fart och stil. Intensiteten växlar, Isac är en ung och ganska omogen hane som påverkas av förhållandena och ibland sin partner. Formatet är knappt godtagbart och blir ibland väl trångt. Fäster skarpt stånd mot granar, avancerar på order från förare men kan inte påvisa fågel. Tröttnar efterhand i det lösa föret. Släpptid: 30 min. Pris: 0 ukl.

Tack till markledaren Patrik Westling för bra jobb. Tack också till deltagarna som trots tungt före och få chanser på fågel höll modet uppe.
Ulf Fryk, LeksandBlandparti: UKL/ÖKL 07 04 14
Domare: Bengt Hansson
Köarskalsfjället

UKL
GSH Idrefjällens Zäta S19022/2006 äg o för Benny Staffansson, Idre
Zäta har lite svårt att komma i gång men efter en stund så går han i mycket bra fart o stil ett ganska bra sök i god kontakt med föraren. Jobbar på bra under dagen i tungt före. Tar ett stramt o stilfullt stånd, partnern kommer till och fågeln lättar. Zäta lugnas fint. 0 ukl.

PH Ackers Rex Robur S37901/2005 äg o för Fabian Arnberg, Sälen
Rex Robur går i en bra fart o stil i ett lite ojämt sök. Visar lite partnerintresse ibland men visar även upp ett bra sök. Får jobbigt i det tunga föret. 0 ukl.

EST Björnåns B Cagiva S22089/2006 äg o för Ulf Johansson, Mora
Cagiva visar i samtliga släpp upp ett mycket bra sök med bra reviering. Farten o stilen är mycket bra. Hon har god kontakt med sin förare och är lydig o välförd. Högrest stramt stånd långt ute, hon får stå länge innan vi är framme. På order reser Cagiva villigt ripa som ligger helt nära, hon är helt lugn i flog o skott. Senare nytt stånd, ripan lättar innan vi är framme och hon är helt lugn. 1 ukl Hp.

GSH Tyskeberget´s Theodius N11460/06 äg o för Aage Olausen, Kongsvinger, Norge
Theo visar sig till att börja med väldigt omogen. Han visar stort partnerintresse. Han får ny partner o visar då ett betydligt mer självständigt sök. Han varvar ett gott sök med ett mer oerfaret sök. Kommer till i partnerns stånd o får upp fågel som förföljes en bit. Har även senare en stöt med eftergång. 0 ukl.

IRST Björnåns C Tia Maria S43107/2006 äg o för Åsa Skogs, Mora
Tia Maria startar i mycket bra fart o stil ett bra sök i god kontakt med föraren. Går ner sig i andra släpp men går upp sig igen i senare släpp. 0 ukl.

ÖKL
ESH Sönnanåen´s Jimi H S36603/2003 äg o för Anders Bihlar, Färnäs
Jimi startar i mycket bra fart o stil. Han blir borta ganska mycket i kuperad terräng. Håller senare bra kontakt men får det jobbigt i den lösa snön. 0 ökl.

ESH Myrhedens H-Hill S40089/2003 äg o för Anders Almlöf, Rättvik
Hill startar i mycket bra fart o stil. Får gå i kuperad terräng i sitt första släpp och blir borta en del. Finnes i stånd. När föraren kommer till korrigerar Hill o tar nytt stånd. Avancerar kontrollerat på förarens order o reser fågel, något orolig i flog o skott. Bra apport. Går senare i god kontakt med sin förare. Stånd, avancerar något försiktigt o reser fågel, helt lugn i flog o skott. 2 ökl.

ESH Trulls
S25193/2005 äg o för Per-Erik Persson, Malung
Trulls blir borta större delen av sitt första släpp. Håller senare god kontakt. Trulls får svårt i det tunga föret. 0 ökl.

GST Tyskeberget´s Traicy N12396/03 äg o för Aage Olausen, Kongsvinger, Norge
Traicy startar i mycket bra fart o stil i ett bra sök i god kontakt med föraren. Hon har under dagen en del markeringar som löses självständigt. Blir försiktig i område där fågel finns o tappar därmed fågeln till sin partner. Hon är lydig o låter sig enkelt kopplas. 0 ökl.

GSH Åshöjdens Vilmer S31380/2004 äg o för Anders Lundström, Karlstad
Vilmer startar i bra fart o stil ett ganska bra sök i god kontakt med föraren. Fortsätter så under dagen. Får efterhand problem med det tunga föret. 0 ökl.

ESH Tallholmens Figaro S20586/2003 äg o för Lennart Ivemyr, Köping
Figaro startar i godtagbar fart o stil. Han verkar inte vara på jakt i dag. Han drages av föraren pga skadade tassar. 0 ökl.

ESH Björnåns A Zäta S50171/2003 äg o för Arne Pedersen, Malung
Startar i bra fart o stil i god kontakt med föraren. Ganska bra sök. Går upp sig lite i senare släpp. 0 ökl.

GST Gordvalls India Cosette S41949/2003 äg o för Åke Svedtilja, Sälen
Mycket bra fart o stil. Bra sök i god kontakt med föraren. Tröttnar mot slutet i det tunga föret. 0 ökl.

Bengt HanssonÖKL 07 04 15
Domare: Nils G Oscarsson
Hemfjället Norr. Soligt och varmt väder med ovanligt mycket barmark (c. 50%) för årstiden. Svag vind. Markledare: Jonas Döl.

EST J Pärlmossens Asta S31391/2004 äg o för Gunno Haltorp, Malung
Bra sök i mycket bra fart och stil. Jagar bra hela dagen. Kommer ej i fågel. 0 ökl.

EST J Åshamras Jänta S54112/2000 äg o för Gunno Haltorp, Malung
Bra sök i mycket bra fart och stil i de två första släppen. Verkar ha lite magbesvär och kroknar i andra och tredje släpp. 0 ökl.

IRST J Red Garlic's Epixé S45657/2004 äg Agneta Andersson, Njurunda, för Jonas Döl
Mycket bra sök i utmärkt fart och stil. Visar enastående vilja och uthållighet. Kommer tyvärr ej i fågel. 0 ökl.

PT J Jo-Kjells Frejdiga Freja S11395/2002 äg o för Hans Wickström, Sollerön
Freja tycker inte om att springa i snö och får därför inte till ett acceptabelt sök. Fart och stil på barmark är helt OK. Utgår. 0 ökl.

ESH J Myrhedens H-Hill S40089/2003 äg o för Anders Almlöf, Rättvik
Bra sök i bra fart och stil. Får en orrhöna på vingar i tredje släpp utan resultat.

ESH J Trulls S25193/2005 äg Per-Erik Persson, Malung, för Jonas Döl
Mycket bra sök i mycket bra fart och utmärkt stil. Arbetar hårt hela dagen utan att tröttna. Kommer tyvärr ej i fågel. 0 ökl.

PH Luthagens Cepo S16564/2004 äg o för Anita Byhlin, Hallstahammar
Bra sök i bra fart och stil. I andra släpp stöt med eftergång. Utgår. 0 ökl.

IRSH Remkilens Tarzan S21410/2005 äg o för Jonas Wiberg, Ljungsbro
Bra/mycket bra sök i mycket bra fart och stil. Tröttnar lite i slutet av dagen. Kommer tyvärr ej i fågel. 0 ökl.

PT Vattvikens Happy S27965/2003 äg o för Gert-Ove Blomqvist, Arvika
Utmärkt sök i utmärkt fart och stil. I slutet av femte släpp stånd för singelripa som hon tyvärr går efter i uppflog och skott. Jagar hela dagen på samma flotta sätt. Utgår. 0 ökl.

IRSH J Remkilens Adam S27992/2002 äg o för Ann-Christine Lindberg, Mora
Bra sök i bra fart och stil. Lång vägvinnande galopp. I andra släpp tjuvreser ripor efter kort stöt och förföljer. Utgår. 0 ökl.

GSH J Åshöjdens Vilmer S31380/2004 äg o för Anders Lundström, Karlstad
Bra sök i bra fart och stil. Revierar förtjänstfullt i medvind. Stöter ripor och går ohämmat efter. Utgår. 0 ökl.

EST Heta-Salsa S25192/2005 äg o för Ann-Margreth Ronnersjö, Malung
Söker alltför stort och öppet i mycket bra fart och stil. Föraren har svårt att hålla reda på henne och hon blir borta långa stunder. 0 ökl.

GST J Markusfjellet's Efo Cherie S38036/2002 äg o för Maria Köhler, Rånäs
Mycket bra sök i mycket bra fart och stil. Jagar förtjänstfullt med sin förare hela dagen. Kommer tyvärr ej i fågel. 0 ökl.

Nils G OscarssonBlandparti: UKL/ÖKL 07 04 15
Domare: Bengt Persson
Solig dag med skarföre på morgonen som bara håller två släpp. Därefter delvis tungt genomslagsföre men det finns dessbättre stora barfläckar. Stadig sydvästlig vind.

UKL
GSH Idrefjällens Zäta S19022/2006 äg o för Benny Staffansson, Idre
Går fyra släpp i mycket god fart, stil och format och med god kontakt. Arbetar intensivt och nyttjar vinden effektivt vilket resulterar i tre fågelarbeten. Det första med vackert stånd, behärskad avance, villig resning precis på fåglarna och helt lugn i flog och skott - helt perfekt jaktsituation. I sista släpp stånd långt ut som han håller tills vi närmar oss. Han vill följa på men stoppas. På order går han på och tar nytt stånd men riporna börjar löpa. På ny order reser han friskt och går med kort sträcka men kan stoppas. Ytterligare ett mycket bra fågelarbete i sista släpp. Zäta visar idag att han är en ypperlig viltvinnare och får välförtjänt 1 ukl med hp.

PH Ackers Rex Robur S37901/2005 äg o för Fabian Arnberg, Sälen
Kraftfull hanhund med mycket god stil. Håller god fart men går ibland igenom skaren och söker alltmer upp barfläckar. Visar i andra och tredje släpp ett påtagligt intresse för partnern som han tidvis söker upp och måste då styras hårt. Föret och partnerintresset ger bristande marktäckning och effektivitet. 0 ukl.

PT Ackers Regina Rizzla S37907 äg Stephan Ackerstierna, Enköping, för Christer Ornby
Startar i mycket god fart och stil då skaren håller. Håller bra kontakt i glest beskogad terräng. Stöter "speltupp" i medvind tillsammans med partnern och förföljer dit tuppen slår och får den åter på vingarna med måttlig eftergång. Har sedan chans på parfågeln som partnern tar. I följande tre släpp varierande intensitet och jagar helst på barfläckar. Ibland störande intresse för partnern. Bristande kontinuitet och oregelbunden reviering. Idag söksmässigt ojämn och kan inte ta vara på de chanser som fanns. 0 ukl.

GST Tara N11114/06 äg Tone Stenrud, Fenstad, Norge, för Asbjörn Stenrud
I första släpp söker hon i mycket god fart och stil. Stöter riptupp tillsammans med partner och går måttligt långt efter. Kommer tillbaka och tar stånd och avancerar tveksamt på order. Får dåligt stöd av föraren som inte tror på sin hund. Så småningom går en fågel vid sidan av hunden och Tara är orolig i flog och skott men kan stoppas inom acceptabla gränser. Varierande intensitet i andra och tredje släpp men sökskvaliteten premierbar. Har givit oss en jaktbar fågelsituation och får 3 ukl.

GST Idrefjällens Zamba S19020/2006 äg o för Stefan Nordin, Idre
Startar litet försiktigt i första släpp men går i följande släpp upp sig till mycket god fart, stil och format. Stark tik som håller tempot hela dagen i det delvis tunga föret. Avsöker marken bra i växlande vindar och i god kontakt. Har chans på fågel som dock tas av partnern. Söksmässigt lovande ungtik med stark motor. 0 ukl.

EST Ödebygdens I Daizy S25603/2006 äg o för Sirpa Järlefors, Mora
Ger i först släpp omoget intryck med intresse för partner och är ej fokuserad på jakt. Kommer igång på slutet och går i andra släpp i god fart och med mycket god stil och jagar på vinden. Oregelbunden reviering och önskas större bredd och bättre kontinuitet i söket. Har chans på fågel i sista släpp. Idag litet omogen och ungdomlig men bättrar sig över dagen. 0 ukl.

PH Black Luckys Zlatan S45519/2006 äg o för Lars Hansson, Malung
Tung hanhund som går i god fart och något tung aktion. I lösföret söker han naturligt nog upp barfläckarna där farten ökar. Söksupplägget störs av intresse för partner i flera släpp och av föret. Periodvis jagar han bra men marktäckningen blir ofullständig och effektiviteten låg pga intresset för partnern. Håller bra kontakt och kan styras. I sista släpp finns det fågel som partner utnyttjar. 0 ukl.

EST Björnåns B Cagiva S22089/2006 äg o för Ulf Johansson, Mora
Tik med livlig aktion som går fem släpp med oförminskad mycket god fart, mycket god stil och stort format. Tar marken väl med sig, jagar oavbrutet och energiskt i kontakt med föraren. Hon kommer tyvärr ej för fågel. Söksmässigt är hon en prima unghund. 0 ukl.

ÖKL
PT V-Skalets Maja Gräddnos S63312/2004 äg o för Fredh Sigurdsson, Åmål
Första släpp i medvind i djupsnö med genomslag begränsar söket men hon visar vilja att gå. Bättre underlag i följande släpp då hon går med mycket god fart, stil och format. Jagar energiskt i kontakt med föraren och avsöker mycket mark. Ripor lättar i område där Maja och partner uppehåller sig men ingen hund ses förfölja. I hög fart stöter hon senare singelripa med acceptabel respekt på kommando. I sista släpp vackert stånd, något försiktig men precis resning av singelripa. Tyvärr går hon efter för långt i flog och skott. 0 ökl.

PH Östbergets Rebell S38643/2004 äg o för Johanna Söderström, Nälden
Mycket tungt före i första släpp men vill trots det komma ut i jaktbart sök. Bättre förutsättningar i följande släpp då fart och stil är mycket bra i ett revierande sök. Blir borta i kuperad terräng och vi letar Rebell som hittas i stånd av sin förare längre fram i terrängen. När domare och förare återvänder kan vi inte finna honom och släppet avslutas. Fortsätter sitt goda sök i ytterligare tre släpp. I det sista anmäler föraren stånd men jag kan momentant inte se honom pga höjdskillnad. I nästa moment ser jag båda hundarna i sök. En god sökare som idag inte hade turen på sin sida. 0 ökl.

GST Åshöjdens Scrollan S53004/2002 äg o för Lars Järlefors, Mora Fem släpp med god fart och stil. Jagar oavbrutet och målmedvetet men söket ibland något öppet. I medvindssök kommer hon långt fram och blir borta. I området lättar ripor men ingen hund ses förfölja. Har ytterligare en chans på fågel i fjärde släpp. Inga lycka med fåglarna idag. 0 ökl.

GST Gordvalls Merta S37414/2004 äg o för John Asbjörn Stenrud
Sett över dagen söker hon med god fart och stil och täcker marken väl i god kontakt med föraren. Har chans på fågel i tredje släpp men den stöts av partner som ligger före i terrängen. Jagar fortsatt bra dagen ut. 0 ökl.

Tackar för en fin solig vårvinterdag på Lägerdalsfjället tillsammans med arbetsvilliga hundar trots tungföret, sportsliga deltagare och hjälpsamma funktionärer. Som vanligt önskar en domare mera fågel för det fanns flera premieringsvärda sökare. Dagens viltfinnare och stjärna GSH Zäta visade tydligt att den som söker utmärkt, den finner också och kan bjuda på tre fina fågelarbeten! Grattis!

Mora 07 04 22
Bengt PerssonSKL 07 04 15
Domare: Åge Olaussen
Köarskalsfjället

EST J Viltungla Magi S20236/2000 äg o för Richard Brännström, Sundsvall IRST J Vieksa's Tira S31308/2003 äg o för Åsa Skogs, Mora GSH J Bashammaren's Chammo N04940/02 äg o för Kjell Roger Maliberg, Flisa PH Luggoms Opa Crakle N23910/01 äg o för Ola Thingelstad, Oslo PT Vattvikens Kittie S51028/99 äg o för Bengt Hansson, Svenstavik PT Vattvikens Kate S27963/2003 äg o för Bengt Hansson, Svenstavik PH J Chriwall's Andy N17891/03 äg o för Christer Wallerby, Oslo PT Setpoint`S Asti S35432/2004 äg Peo Sjökvist, Transtrand, för Rossi Olsson EST J SUCH Ödebygdens F Dixi S48573/2001 äg o för Jan-Olof Tano, Mora IRST J Nordfjällets Fb Robbyn S12113/2002 äg o för Agneta Andersson, Njurunda EST J Sönnanåen's Samba Liten S37726/2003 äg o för Björn Ström, Malung EST J Ohlsmyrens Piga S18893/2005 äg o för Roland Ohlsson, Oviken GST Hurlumheias Mette Marit N09318/01 äg o för Skjalg Pedersen, Ulsteinvik

RUNDE 1. 15 MINNUTER. 1 slipp P Andy mot ES Dixi
Starter godt i stor fart.Andy tar føringen islippet og revierer anvist terreng på beste måte.Bra bruk av vind og biotop. Kontakten med førerer meget god og lar seg villig dirigere, Dixi mangler intensitet og mangler klassenivå i dag og utgår.

2 slipp IRS Tira mot ES Samba Liten
Samba Liten tar føringen i slippet og dekker anvist terreng på beste måte. Bruker den svake medvinden godt beste bruk av biotop. Søker godt idybde og bredde igod kontakt med fører. Tira kommer seg ikke ut i søk som holder klassenivå idag og utgår.

3 slipp P Kittie mot IRS Robbyn
Begge starter godt i stor fart og pen stil Kittie noe lettere aksjon enn Robbyn. Begge med god plan i søket, bra bruk av vind i beste kontakt med førere. Kittie tar med mer i bredden og er den førende i slippet. Kittie over Robbyn

4 slipp GS Chammo mot P Opa Crakle
Begge starter friskt i stor fart pen stil. Chammo tar føringen i slippet og revierer anvist tereng på beste måte. Bra bruk av vind og biotop. God dybde og bredde i søket med godt klassenivå. Opa Crakle jakter ut av annvist terreng og utgår.

5 slipp ES Magi mot P Kate
Begge jakter godt på råtten skare i stor fart lett aksjon ibeste kontakt med fører. Bra bruk av vind og biotop. Magi tar med noe mer terreng i bredden. Magi over Kate.

6 slipp ES Piga mot GS Mette Marit
Begge starter godt i god fart. Piga noe åpen i søket, men får med mye terreng, bra bruk av vind og kontakt. Mette Marit jakter godt, men dabber noe mot slutten pga føret. Piga over Mette Marit.

7 slipp P Asti mot IRS Robbyn
Begge starter godt, Asti noe mer energisk og tar med mer terreng i bredden. God dybde på begge og bra bruk av vind. Asti over Robbyn.

Rangering: Samba Liten; Kittie; Andi; Chammo; Magi; Piga; Mette Marit; Kate; Asti; .Robbyn.

RUNDE 2. 10 MINUTTER.
8 slipp ES Samba Liten mot P Kittie Begge går fortsatt meget godt. Samba Liten med særdeles god plan i søket og ideell bruk av vind og biotop. Kittie holder også godt, men mangler noe format. Samba Liten over Kittie.

9 slipp P Andy mot GS Chammo
Andy tar føringen og går særdeles godt og dekker utmerket i dybde og bredde. Chammo dabber noe, men tar likevel med godt med terreng med beste plan i søket. Andy over Chammo.

10 slipp ES Magi mot ES Piga
Begge fortsetter friskt. Magi med bedre plan i søket. Magi over Piga.

11 slipp GS Mette Marit mot P Kate
Begge starter i meget tungt føre, men jobber alikevel godt. Får med bra med terreng. Kate dabber noe mot slutten av slippet. Mette Marit over Kate.

12 slipp P Asti mot GS Mette Marit i 5 minutter
Asti holder godt med god plan og tar føringen i slippet over Mette Marit som nå dabber og utgår. Asti over Mette Marit. Asti får ny makker, P Kate i 5 minutter. Kate er også sliten nå og mangler intensitet. Asti over Kate.

Rangering: Andy; Samba Liten; Kittie; Magi; Asti; Chammo; Piga.

RUNDE 3. 10 MINUTTER.
13 slipp P Andy mot P Kittie
Begge går fortsatt godt. Andy tar føringen i slippet. Kittie noe mer forsiktig. Andy over Kittie.

14 slipp ES Samba Liten mot ES Magi
Begge går fortsatt meget godt. Samba Liten revierer noe bedre enn Magi. Samba Liten over Magi.

15 slipp GS Chammo mot ES Piga
Chammo dabber noe i slippet. Piga går fortsatt i god aksjon, dog noe åpent, men holder klassenivå. Piga over Chammo.

16 slipp P Asti mot IRS Robbyn
Begge går meget godt. Asti tar med mer terreng, men begge har fortsatt god plan i søket. Asti over Robbyn.

Rangering: Andy; Samba Liten; Magi; Kittie; Asti; Robbyn; Piga; Chammo.

Dagen avsluttes med ett slipp med de to beste søkerne gjennom dagen, P Andy mot ES Samba Liten. Andy tar føringen i slippet da Samba Liten begynner og kjenne dagen. Dessverre ble det ikke observert ryper i noen av slippene gjennom dagen. Førerne viste god sportsånd og holdt humøret godt oppe, slik at dagen alikevel ble meget fin. Jeg takker arrangøren for tilliten til og dømme segrarklassen , og for en hyggelig dag i fjellet med mange gode hunder.

Åge Olaussen