Årsmöte 24 februari 2013

Några rader från årmsötet i Sala.

Dagen började med en föreläsning om rapphönsutsettning för jakt och hundträning av Viltmästare Dan Persson från Tuvekärrs Gård i Sörmland.
Dan har jobbat och experimenterat mycket med uppfödning och utsättning av rapphöns för att likna naturliga förhållanden. Tidigare fanns mycket fasan på Tuvekärr men sedan rovfågelangreppet slagit ut fasanstammen har de satsat på rapphöns som syns mindre från luften och därmed klarar sig bättre.

Därefter blev det lunch och fika innan det var dags för årsmötet att dra igång. Anders Niklason valdes till mötets ordförande och Anders Thorin till sekreterare.

Revisorer och årsmöetet beslutade att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för 2012.

Valberedningen som bestått av Anders Niklasson och Bengt Öström hade åter pusslat ihop en ny styrelse. Till ny ordförande valdes Lisbeth Bode'n. Alla namn finns här!

Protokoll från Årsmötet finns här!Årsmötets ordförande Anders Niklason överlämnar diplom för
Stringos VP till Lisbeth Bod'en för hennes egen uppfödning PT Södersjöns Singla som gjort många fina prestationer under året.


Åke Berglunds VP till Jane Hagsström och hennes uppfödning Glavaris ZtormLisbeth Bod'en tilldelas Åslunds VP för PT Södersjöns Singla.

Gordonsetter VP till Jane Hagsström och hennes uppfödning Glavaris Ztorm

Övriga pristagare fanns inte på plats:
SSK's Silvergryta: EST Utsjävallens Hot-Sugar "Fixa" & Perka Persson
Dagermokåsan: PT Carnbrings Acta & Gunilla Karlsson
Bolidens VP: PT Tjäderhedens Jessie & Fredrik Nyström
Blombackagårdens VP: IRST Red Garlic's Epixe & Agneta AnderssonMFK's ordförande Anders Thorin har varit en trygg punkt i styrelsen under många år, men har nu valt att dra sig tillbaka från föreningslivet och avtackades med gottekorg och blommor.


För de som förfasas, kan jag meddela att det var alkoholfritt vin i korgen.


Med penna & kamera: Maud Matsson