Årsmötet 27 februari 2005


Viltvårdare Micke Gustafsson
Dagen inleddes med en samling för MFKs instruktörer för genomgång av årets aktiviteter.

Därefter berättade viltmästare Micke Gustafsson om uppfödning och utsättning av fältvilt. Bl.a. biologi, metoder, utrustning, etik och lagstiftning.

Alla konstaterade raskt att uppfödning av fältfågel inte är en barnlek, så de flesta av oss lär fortsätta inhandla fågel.

Vi kunde gärna suttit många timmar till och lyssnat för det var mycket intressant, men lunchen kallade så vi var till slut tvugna att slita oss.


Ordförande Ulf Fryk
Efter lunchen började årsmötesförhandlingarna. Ordförande Ulf Fryk ledde mötet på ett lugnt och rutinerat sätt, och snart var alla poster fyllda.

Ledmöter: Lennart Ivemyr, Leif Persson och Hans Eklund (ersättare för Jenny Bodell).
Suppleanter: Inger H Fredriksson, Anders Thorin och Sofia Sollenberg (f.d. Törnlöv).
Valberedning: Björn Byström, Ingemar Hedh och Mayvor Johansson.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet av ett enigt möte. Förvaltingsberättelse och Revisionsberättelse för 2004 godkändes liksom Verksamhetsplan och Budgetförslag för 2005.

Eva-Mia Sjölin överlämnar Stringos VP
och blommor till Daniel Hermansson
med SJCh Ohlsmyrens Lilleman.

Under övriga frågor slogs ett slag för att gemensamt kämpa för att säkra fjälljakten som nu sköts utan samordning mellan Länsstyrelserna, och som verkar vilja glida oss ur händerna om vi inte gör något. Flera fågelhundsklubbar sammarbetar nu för att tillsammans bli en starkare part i diskusionen. Mer information kommer inom kort på hemsidan.

MFK's vandringspris "Stringos VP" utdelades för andra gången till Daniel Hermansson med Ohlsmyrens Lilleman (tidigare 2003)för sina framgångar under 2004 som bl.a. innehåll två segrarklass vinster med cert vilket också gjorde honom till jaktchampion.


Sekreterare Anders Niklason avtackade
Eva-Mia Sjölin för mångårigt
deltagande i styrelsearbetet.


De styrelsemedlemmar som avsagt sig omvall och avtackades med blommor.

Ordförande avslutade mötet och därefter blev det kaffe med kaka och hundprat.