Ekebyboda Skyttecenter, Uppsala

Hagelskytte med Ronney Sahlberg 14/8 2016

Vi var 7 skjutglada medlemmar som samlades på Ekebyboda Skyttecenter i rengvädret på söndags förmiddagen. Medan Ronney bjöd på fika och höll en liten genomgång, var vädret vänligt nog att avsluta nederbörden och det blev en fin dag med lagom temperatur för att man skulle kunna behålla skyttevästen på.

Anläggningen var stor med alla möjliga sorters skytte samlat, och på vägen till hagelskyttebanorna passerade man bl.a . bågskytte, pistolskytte, älgbana. Väl framme vid lerduveskyttet fanns det 4 banor sida vid sida med möjlighet att skjuta trapp, skeet och sporting. En jättefin anläggning, öppen för alla.

Dagen började med en runda på trapp-banan, först raka snälla duvor som sedan följdes av lite variation i sidled. Ronney gav råd, puchade och tjatade, allt efter vad vi behövde... och det behövde vi, förutom Alexander som sköt så bra! Han kan med tillförsikt se fram emot ripjaktpremiären medan vi andra nog får jobba lite mer...

När vi var lagom möra blev det lunch med hund, jakt och skyttesnack. Alla var gamla medlemmar, förutom Helena som nyligen flyttat till Uppsala med familj och irländsk setter. Helena visade sig vara en hejare på "andra skottet", vilket visar att hon i alla fall inte stannar i svingen :-) Vi hälsar Helena välkomna till MFK!

Efter lunch gick vi till sportingbanan, där vi fick duvor både framifrån, bakifrån och från sidan och i olika nivår, så ingen rast och ingen ro. Svårigheterna ökades och ibland gick det bra och ibland tränade vi på fula ord... Ronney var hela tiden lugn och possitiv med goda råd och problemlösningar för att vi skulle förbättra oss.

Vi blev kvar rätt länge på sportingbanan men till slut blev de dags för en tur till skeetbanan, och nya utmaningar. Nu började dagen dock ta ut sin rätt, och jag kände för egen del att ork och koncentration började brista, även om viljan fanns att fortsätta skjuta. Därmed var det dags att bryta bössorna, ta av hörselskydden och avsluta dagen. På onsdag ska i alla fall jag till skjutbanan igen, för nu gäller det att jobba vidare på alla goda råd vi fick av Ronney så det sitter till jakten.

Stort tack till Ronney för din tid, ditt stora tålamod och possitiva coaching samt initiativet till denna skyttedag!
(vi har redan bokat in det som ett återkommande evenemang kommande år!)
och tack till alla deltagare som kämpade på med gott mod, även om träffarna inte alltid var så lättköpta; Alexander, Bengt, Conny, Erik, Helena, Olof och undertecknad.

Maud, MFK's red.

Erik med sin stiliga side-by-side på sporting-banan

Helena sa att hon mest skjutit kula, men hagelskyttet funkade fint.

Conny klämmer ner några trappduvor

 

Bengt och Helena

Olof på trappbanan under Ronneys överinseende

Ronney och Conny på sporting-banan

Alexander skjuter trapp galant så Ronney bara ler

Ronney, Bengt och Helena