Träningshelg i Sälen-fjällen 18-19/8 2007

Vi hade i alla fall tur med vädret…

…men inte bara det, vi hade också turen att träffa på mycket fågel.

Gruppgenomgång
Instruktör Lennart Ivemyr har genomgång med gruppen- Ända där uppe var Tass innan han vände.
I fortsättningen blir det lina! (eller var det åt
det hållet korvkiosken låg?)

Det handlar om årets Sälenträning

Text & foto Ulla Jebsen


Vi som var med för första gången fick ju höra från de ärrade veteraner som också deltog hur det var förr. Då, när man fick klösa sig upp för lodräta bergväggar i timmar för att komma upp på fjället.

Då, när solen alltid gassade, luften dallrade i hettan och det inte fanns något vatten åt hundarna, utan det fick man minsann bära med sig.

Ja, ja. Nog tyckte jag att det var en alldeles tillräcklig pulshöjare att kliva upp på fjället nu också.

Men väl uppe var det som alltid väl värt besväret. Vacker utsikt, vackra färger med blommande ljung, och som sagt, bra väderförhållanden (inkl. vatten till hundarna). Inte för varm, inte för kallt. Och gott om ripor, stora och feta!Jimmi i frisk avance på ripan
Jimmi i frisk avance på ripan

Vi var totalt nio personer och tolv hundar i olika åldrar. Vi hann med många släpp under de två dagarna, och de flesta av hundarna kom också i fågelsituationer. Det flaxade rejält runt öronen på oss och det var kul.


Grillafton vid Transtrandslägret
På lördagkvällen hade vi det numera traditionella grillpartyt vid förläggningen vid Transtrandslägret. Gissa om det smakade bra!

Jag vill tacka övriga deltagare, Ann-Sofie, Anki, Göran, Bosse, Lars och Anders för två trevliga dagar, samt vår instruktör Lennart, som tålmodigt stötte och peppade oss.

Jag tror att jag talar för alla, när jag säger att vi alla gick ner från fjället med känslan av att vi från lördag morgon till söndag eftermiddag gjort stora framsteg. (Några jobbade mer än andra, och fick nästan springa lika mycket som hundarna.) Plus att vi fick med oss råd och tips om hur vi ska gå vidare med vår träning.

Ett tack till markägarna också, som låter oss nyttja marken.Hem