MFK's träning i Sälenfjällen 12-13 augusti 2006

12 ekipage hade äntligen tagit sig upp på fjället, jag verkade inte var den enda som redan var trött i bena och kände svetten sippra från pannan - hur ska jag orka i två dagar?!
Text & foto
Maria KöhlerHur som helst, det var ju inte jag som skulle springa på fjället. Men efter en het sommar med för lite konditionsträning för Cherie, kanske även hon skulle vara lika ur form …

Väderförhållandena var bra med ca 18 grader, svalkande vindar och växlande molnighet. Det visade sig dock vara lite för torrt för att hundarna skulle känna vittring. Så gott som alla hundar hade dock chans på fågel, både ripa och orre kom på vingarna.


Sislattas Charlie Boy

I de sista släppen innan söndagens hemfärd var hundarna trötta, och i det svåra medvindssöket låg det ripor lite här och var - det kunde bara sluta på ett sätt - full fart framåt!


Tallholmens Fimpen

Några utav deltagarna var helt gröna på jakt med stående fågelhund, med ihärdig instruktör, entusiastiska hundar och flitigt arbete såg det riktigt lovande ut för framtiden.


Glavaris Zazza

Jag vill också passa på att tacka MFKs funktionärer och Lennart för det arbete ni lägger ner för oss medlemmar. Utan er hade vi inte haft så bra aktivitetsutbud med alla träningar, prov, utställningar mm. Jag är stolt över att vara medlem i MFK.

Maria Köhler
Cherie

På lördagkvällen var alla lite slitna efter dagens strapatser. Vi åt grillat till middag och satt ute hela kvällen, Trubadur Lennart stod för underhållning med gitarrspel och sång.


Pax & Terri

De fågelnovisa hundarna som var med på träningen visste nu definitivt vad man ska söka efter på fjället. Cherie som är 4 år och jaktprovsmeriterad visade hyfsad kondition, men även hon fick hjärnspöken i slutet av träningen - full fart framåt även där. Samma gäller för alla, ny som erfaren, ung som gammal - träning är en färskvara och det finns inga genvägar.

WinneHem